Mijn naam is Ruud van Oorschot. Als ervaren relatietherapeut, mediator en scheidingsbemiddelaar ondersteun ik binnen verschillende processen rondom relatietherapie en (echt)scheidingen. Verschillende relatieproblemen, situaties en individuen zorgen voor unieke situaties die een eigen aanpak en aandacht nodig hebben. Mediation is maatwerk. Middels een vrijblijvende en kosteloze kennismaking streef ik ernaar de eerste inzichten te verwerken en te zorgen voor een duidelijke analyse van de situatie. Ik neem hierbij graag uitvoerig de tijd voor een kwalitatieve kennismaking zodat ik me optimaal kan verplaatsen in jullie situatie.

Met ruim 10 jaar ervaring binnen het oplossen van conflicten en relatievraagstukken ben ik me zeer bewust van de mogelijke complexiteit van persoonlijke situaties. Van Oorschot Mediation is MfN geregistreerd, met accreditatie en specialisatie in scheidingsmediation. Door mijn kennis en ervaring als relatietherapeut kan ik ook inzicht bieden in het emotionele proces.

Het is belangrijk om te weten dat ik als mediator en relatietherapeut onpartijdig en neutraal ben, onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Ik zal geen keuzes maken voor jullie, maar jullie samen begeleiden om tot een zo goed mogelijke uitkomst te komen.

Mediation

Scheiden met kinderen zorgt vaak voor extra emotie en complexiteit, daar help ik jullie graag bij. Het is belangrijk dat kinderen op de juiste manier betrokken worden bij de scheiding, om de emotionele gevolgen en nadelige impact van een scheiding voor jullie kinderen zoveel mogelijk te beperken. Je kunt erop vertrouwen dat ik voor alle betrokkenen streef naar de beste oplossing. Een oplossing die bij jullie past. Indien nodig zoek ik de samenwerking op met een financieel specialist, hypotheekadviseur of notaris en advocaat om ook financiële kwesties rondom hypotheek en overige juridische aspecten mee te nemen in een toekomstgerichte oplossing.

Relatietherapie

Daarnaast begeleid ik als relatietherapeut onder andere in communicatie en het oplossen van meningsverschillen en alle andere voorkomende relatieproblemen. Mijn stijl is gedreven, empathisch maar vooral doelgericht. Ik werk met een concreet stappenplan dat gericht is op het oplossen van relatieproblemen. Dit stappenplan is helder, duidelijk en krachtig. Het is een persoonlijke aanpak die gericht is op het behalen van resultaten en gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Confrontatie is soms onvermijdelijk, maar ook ruimte voor humor vind ik erg belangrijk. Uiteindelijk streef ik ernaar jullie concreet verder op weg te helpen en zal ik ook samen met jullie op zoek gaan naar de patronen waar jullie in terecht zijn gekomen. Hoe kunnen we beter communiceren? Welke patronen kunnen we doorbreken? Wat is ieders rol in de relatie? Met een persoonlijke en gedreven aanpak, door de juiste onderwerpen te behandelen weet ik de communicatie te herstellen en motiveer ik jullie om samen tot constructieve oplossingen te komen.

Maar waarom is dit relatietherapie stappenplan zo veel beter dan de huidige oplossingen?

Ten eerste is het gericht op het individu, wat betekent dat het aangepast is aan jullie unieke situatie. Bovendien is het gericht op het behalen van duurzame resultaten, wat betekent dat je niet alleen tijdelijk oplossingen krijgt, maar ook de tools om in de toekomst beter om te gaan met eventuele problemen.

Ik maak gebruik van onderdelen uit de Oplossingsgerichte Therapie, Positieve Psychologie, Cognitieve Gedragstherapie, EFT therapie en IBCT relatietherapie (Integrative Behavioral Couple Therapy). Ik ben geregistreerd IBCT relatietherapeut (onderdeel van Psychologen Nederland Psyned en opgeleid door Psycholoog dr. Pieternel Dijkstra.) https://www.ibt-academie.nl/de-therapeuten/

Ik ben werkzaam in Helmond, Eindhoven, Deurne, Nuenen en omstreken en sta zowel open voor gesprekken op locatie als bij mij op kantoor in Helmond of Eindhoven.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op voor een kosteloos kennismakingsgesprek, dan kijken we samen verder.

Specialisaties en achtergrond

 • Relatietherapeut IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy)
 • Relatietherapie en overspel
 • Relatietherapie en seksualiteit
 • Communicatie
 • Reflecteren op inhoud, emotie en intentie
 • Metacommunicatie en feedback
 • Vragen stellen ADR instituut
 • Coaching en conflictbemiddeling
 • INSA-methode (Non-verbale communicatie)
 • Ruziegedrag doorbreken en metacommunicatie
 • MfN registermediator (accreditatie familie en scheidingsmediation)
 • Specialisatieopleiding scheidings en familiemediation
 • Basisopleiding mediation
 • Systeemtheorie als basis voor mediation en communicatie
 • Communicatie universiteit van Amsterdam
 • Communicatie Instituut voor positieve psychologie Vrije universiteit Amsterdam

  Wij ontvangen u graag in onze kantoren in Helmond of Eindhoven.

  Meer weten?

  Willen jullie meer weten? Neemt dan contact met me op voor een kosteloos kennismakingsgesprek in Helmond of Eindhoven