Samen werken aan jullie relatie

Communicatieproblemen, verschillende persoonlijkheidskenmerken en afwijkende relatie behoeften kunnen snel leiden tot ernstige conflicten of ruzies die jullie als partners niet samen kunnen oplossen. Therapie kan in deze situaties doelgericht hulp bieden bij relatieproblemen. Welke vorm van relatietherapie er nodig is, is afhankelijk van de aard van de situatie en de ernst en oorzaak van de relatieproblemen of huwelijksproblemen. Zo kan de oplossing gezocht worden in communicatie, vertrouwen, respect maar kunnen er ook andere factoren ten grondslag liggen aan jullie relatieproblemen. Denk bijvoorbeeld aan overspel, intimiteit, stress, kinderen, social media gebruik of werk-gerelateerde invloeden.

Relatietherapie dient als het ware als extra aandacht en waardevolle investering in jullie relatie. Iets wat geen aandacht krijgt, kan namelijk ook niet groeien. Een relatietherapeut biedt daarbij een veilige en onpartijdige omgeving. Relatietherapie streeft ernaar beide partijen te ondersteunen in hun eigen verhaal. Emoties en ervaringen worden op gelijkwaardige manier aan het licht gebracht. Een relatietherapeut analyseert de situatie en hanteert vanuit deskundig oogpunt de juiste technieken om samen naar een toekomstgerichte oplossingen toe te kunnen werken en uiteindelijk je relatie te verbeteren. Relatietherapie helpt jullie:

 • Compromissen te sluiten zonder in een ruzie te belanden
 • Samen op een constructieve manier problemen op te lossen
 • Op een positieve manier te communiceren
 • Elkaar beter te leren accepteren zoals jullie zijn
 • Beter om te kunnen gaan met elkaars tekortkomingen en valkuilen
 • Meer positieve energie in de relatie te brengen
  • Vul uw gegevens in en ik neem binnen 24 uur contact met u op.

    Relatietherapie bij Van Oorschot Mediation

    Van Oorschot Mediation is gecertificeerd relatietherapeut en specialist (in Helmond en Eindhoven) op het gebied van relatiebemiddeling en mediation. Van Oorschot Mediation hanteert diverse technieken die de relatietevredenheid verhogen, relatieproblemen doet afnemen en partners helpt om beter met elkaar te communiceren. Ook na afloop van de therapie - zelfs tot jaren later - draagt relatietherapie bij aan een hogere relatietevredenheid.

    Vormen van relatietherapie

    Er zijn verschillende vormen van relatietherapie. Welke vorm voor jullie relatieproblemen van toepassing is, hangt af van de onderliggende oorzaak of oorzaken van jullie situatie. Zo hanteert van Oorschot Mediation diverse therapie-methodieken en kijken we na een vrijblijvend intakegesprek welk plan van aanpak voor jullie het meest geschikt zal zijn. Bij Van Oorschot Mediation werken we onder andere IBCT relatietherapie (Integrative Behavioral Couple Therapy). Deze vorm van therapie helpt met name bij het bereiken van een bepaalde acceptatie die nodig is om jullie weer dichter bij elkaar te brengen. Het ondersteunt jullie bij het herkennen en erkennen van elkaars verschillen en stimuleert jullie te focussen op het positieve in de ander. Ook maken we gebruik van EFT relatietherapie (Emotionally Focused Therapy). Deze methode wordt gehanteerd om weer op zoek te gaan naar jullie verbondenheid. Met de EFT methode zorgen we ervoor dat jullie bewuster gaan zijn van jullie eigen en tevens elkaars emoties. EFT relatietherapie zorgt voor een betere focus op communicatie van je gevoelens en het versterken van jullie begrip en steun voor elkaar. 

    Teun ScheepersTeun Scheepers
    18:59 27 Mar 22
    Fijne mediator. Vanaf het eerste moment voelde het goed. Ruud heeft ons goed geholpen om samen tot een resultaat te komen.
    Erik vd hoogenhoffErik vd hoogenhoff
    15:55 25 Mar 22
    Hij is Professioneel en Hij neemt alle tijd om alles goed en duidelijk uit te leggen en staat voor je klaar
    Astrid MartensAstrid Martens
    12:01 23 Mar 22
    We kwamen met een best lastig dilemma bij Ruud terecht voor mediation. Hij heeft ons op een hele fijne en persoonlijke manier geholpen om er samen uit te komen. Ruud zorgde voor rust tijdens de gesprekken en dacht goed met ons mee.We hadden hem gevonden via de google reviews en zijn blij dat we bij hem terecht zijn gekomen. We konden snel de eerste afspraak plannen.Ruud, nogmaals enorm bedankt voor je hulp, persoonlijke begeleiding en goede mediation.
    Wendy Van den HeuvelWendy Van den Heuvel
    12:03 30 Dec 21
    Weer normaal met elkaar kunnen communiceren en een aangepast ouderschapsplan was het doel en dat hebben we zeker gehaald! Zonder Ruud waren we zeker nooit gekomen waar we nu zijn. Heel tevreden met het resultaat!
    YvonYvon
    19:35 31 Oct 21
    Vanaf de kennismaking voelde het vertrouwd om met Ruud samen te gaan werken. Hij heeft ons goed begeleid bij alle stappen die gezet moesten worden. Veel kennis, creatief meedenken, goed aangesloten bij wat wij nodig hadden en altijd snel te bereiken indien we nog even snel iets wilde checken. Ruud heeft ons handvaten gegeven waardoor wij de juiste stappen wisten te zetten om samen tot een fijne oplossing te komen.
    js_loader
     

    Afspraak maken voor relatietherapie

    Als gecertificeerde relatietherapeut en mediator met ruime coachende ervaring probeer ik samen met u te zorgen voor relatieherstel vóór het mis gaat en uw relatie onherstelbaar verstoord is. Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismaking!